Arcfájdalom kezelés


Bizonytalan, és nem beazonosítható fogfájdalom Füldugulás, fülfájdalom ami mögött nincs gyulladásos ok Fülzúgás Azaz, elég sok embernek van ilyen, vagy olyan tünete, ami összekapcsolható az állkapocs ízülettel és a környező izmok, csontok világával.

A nők hajlamosabbak ezekre a tünetekre, és az előfordulási arány a tünetektől függően a társadalom százalékát érinti.

arcfájdalom kezelés

Nagyon sok olyan konzultációm van, ami a következő módon indul: Valójában elégedett vagyok a fogaimmal, mosolyommal, de van állkapocs ízületi problémám és a fogorvosom azt mondta, hogy fogszabályozásra van szükségem, hogy megoldódjon.

A nagy kérdés az, hogy van-e ezekre a tünetekre megoldás és abban milyen szerepe van a fogászatnak, fogszabályozásnak? Azaz, valóban szükséges a fogszabályozás?

a vállízület több hónapig fáj

Tényleg megoldás a fogszabályozó kezelés az állkapocs ízületi problémákra? A rövid válasz: NEM A hosszú válasz több részből áll. Az állkapocs ízület anatómiája. Az állkapocs ízület a fül előtt található kapcsolódási pont, amin keresztül az állkapocscsont és a koponya találkozik. Az állkapocs-ízület egy nagyon érdekes része a testünknek.

Az állcsont két arcfájdalom kezelés keresztül kapcsolódik a koponyához. Nagy általánosságban mondhatjuk, hogy az állcsont végül is a kétoldali ízületen és a fogazaton keresztül támaszkodik fel a koponyára, amikor a rágóizmok összezárnak.

Bordaközi fájdalomtól az arcidegzsábáig

Ha valakinek kialakul egy olyan problémája, ami az ízülethez kapcsolható, akkor felmerülhet a fül-orr gégészeti vonal, a fejfájás és egyéb tünetek miatt a neurológiai vonal, de a fogászati kapcsolat is.

Az elmúlt évtizedekben nagyjából a fogászat vette magára ezt a témakört.

A fogászati megközelítés alapja a fent említett tény, hogy az állcsont az ízületeken keresztül mozog, de a fogazat támaszt fel, amikor összecsukjuk a szánkat.

Azaz, a koncepció lényege az volt, hogy ha valami nem jól működik az ízületekben, az a fogazat megváltozása miatt alakul ki. Évtizedeken keresztül keresték az állkapocs ízület ideális állapotát és különböző mérési eljárásokkal igyekeztek rájönni, hogyan kell állni a fogaknak és arcfájdalom kezelés harapásnak ahhoz az ízületi beálljon az ideális anatómiai helyzetébe.

Ebben a megközelítésben valóban logikus volt, hogy a harapás megváltozásában a fogszabályozásnak is szerepe volt. Ez a koncepció azonban sajnos nem vált be. A mai napig nem tudott az állkapocs arcfájdalom kezelés foglalkozó szakma egységes álláspontot kialakítani arról, mit is nevezhet ideális anatómiai állapotnak, hol is van az ízület ideális helye.

Az akut arcüreggyulladás, sinusitis maxillaris tünetei

A fogászati sínek, becsiszolási módszerek sikeraránya meglehetősen alacsony. Ráadásul nagyon sok állkapocs ízületi páciensnek anatómiailag tökéletes harapása van, soha nem volt fogászati arcfájdalom kezelés, mégis kialakulnak a tünetek. Nem is logikus, hogy akkor miért kellene megváltoztatni bármit is a harapásán. A mai napra a legtöbb, amit ma tudunk az állkapocs ízületi problémák okáról, hogy egy multifaktoriális probléma, azaz több tényező egyidejű fennállása szükséges a tünetek kialakulásához.

Ebben a harapás csak egy tényező a sok közül. Ennek megfelelően a  megközelítés megváltozott. Nagyon sok előadás hangzik el úgy, hogy az állkapocs ízületi problémára a különböző fogazati kezelések, a fogszabályozás önmagukban nem javasoltak, maximum egy komplex kezelés részeként ajánlottak.

 • Állkapocs ízületi problémák és fogszabályozás - tonermania.hu
 • The epidemiology of chronic syndromes that are frequently unexplained: do they have common associated factors?
 • Tömöríti a kézízületek fájdalmait
 • Posttraumás és a vállízület artrózisa
 • A fej idegi eredetű fájdalmai - Betegségek és tüneteik - fájdalomportátonermania.hu
 • Fájdalomkapszulák ízületi fájdalmakhoz

Ráadásul sok páciensnek éppen a fogszabályozó kezelés kapcsán alakul ki állkapocs-ízületi problémája, azaz hogyan írjunk fel egy kezelést egy problémára, melynek egyik potenciális mellékhatása maga a probléma? Tehát, ez egy komplex probléma. Hogyan is ne lenne komplex? Végül is miről van szó? A páciens ízületének működésében probléma lép fel.

Arcidegzsába 5 oka, 5 tünete, 3 kezelési módja [teljes tudásanyag]

Ha anatómiailag közelebbről megvizsgáljuk az ízületet, látni fogjuk, hogy az ízületi tok eleve izmokba van ágyazva. Ráadásul ezek a rágóizmok nem csak úgy magukban működnek, hanem egy izom-láncba vannak szervezve.

Nem is véletlen, hogy akinek van állkapocs ízületi problémája annak nyakfájdalma, fejfájása is van, arcfájdalom kezelés éppenséggel nyelési problémához, vagy hátfájáshoz is kapcsolódik ez a jelenség. A mai megközelítések az izmokat ebben az összefüggés-rendszerben kezelik.

 1. Arcüreggyulladás kezelése és gyógyítása - Fül-Orr-Gégeközpont
 2. Nátha vagy arcüreggyulladás?
 3. Arcidegzsába 5 oka, 5 tünete, 3 kezelési módja [teljes tudásanyag]
 4. Kézízületi gyulladás
 5. Krónikus orofacialis fájdalmak in: Orvosi Hetilap Volume Issue 27 ()

Azaz, egy manuálterapeuta, aki az egész test összefüggéseit átlátja és kezeli, sokkal sikeresebb lesz, mint egy sín-terápia önmagában.

Ebből adódik, hogy az állkapocs ízületi problémakör megoldása nem fogászati, azaz a fogászat, fogszabályozás szerepe sokkal kisebb lesz a sikeres kezelésben. Alapvetően a száj- nyak- fej izmainak egyensúlyát kell beállítani. Ebben két nagy terület sikeres. A testkezelésekben a direkt test-terápiák, mint manuálterápia, vagy kötőszöveti lazító terápia lesz az egyik alap.

A fej idegi eredetű fájdalmai - Betegségek és tüneteik

A másik sikeres terápia a tréningek világa, melyekben a páciens átprogramozza a rágásban, nyelésben résztvevő izmokat. Ilyen nagyon sikeres tréning a Dsmile Body Balance Tréning. Teljesen logikus is a szakirodalom alá is támasztjahogy amikor a páciensnek kialakulnak a tünetek az többnyire valamilyen lelki stressz, vagy kimerültség játszik szerepet, azaz a test kibillen egyfajta egyensúlyi helyzetéből.

A tréning feladata, hogy visszaerősítse a test egyensúlyi állapotát, és újra programozza a nyelés, rágás izmait.

Arcüreggyulladás

Csakúgy mint a horkolás esetében. A kérdés az, hogy akkor mi a fogszabályozás szerepe az állkapocs ízületi terápiában? Természetesen vannak olyan esetek, melyekben van fogászati komponens. Foghiányok, harapás-kényszerhelyzetek kimerítik a test kompenzációs képességét.

arcfájdalom kezelés

Azaz, amikor egy állkapocs ízületi problémás páciens felkeresi a fogszabályozó rendelőt, azt kell megvizsgálni, hogy a harapás, a fogazat állapota mennyire billenti ki a rágószervet egyensúlyi állapotából. Ugyanakkor nagyon fontos kihangsúlyozni, hogy a fogászati kezelés, fogszabályozás ilyen esetben is maximum a csapat-kezelés része. Arcfájdalom kezelés páciens problémája nem a fogazati változás miatt fog elmúlni csak nagyon szerencsés esetben.

Azaz a fogszabályozó kezelést be kell illeszteni a csapat kezelésébe. Ideálisan van egy előkezelés a test oldaláról, arcfájdalom kezelés vagy direkt testkezelés, vagy Dsmile Body Balance Tréning nagyon súlyos esetben ezek kombinációja. Ez arcfájdalom kezelés, ha szükséges egy ideiglenes sín stabilizálhatja a harapást. Majd ha a tünetek csökkentek, megszűnnek, indulhat a fogszabályozás azzal a céllal, hogy a harapást véglegesítse abban az állcsonti pozícióban, ami test számára ideális egyensúlyi helyzetet jelent.

Tavaly márciusban lett vége a DSmile kezelésemnek,amit Ön ajánlott. Jelentősen javított a testtartásomon, az állkapocs kattogásomon. Viszont az állcsontomnál lévő deformitás rövid alsó állcsont, áll beesettsége a tréning után itthon folytatott gyakorlatok ellenére is megmaradt.

Amely esztétikailag számomra nagy problémát jelent. Tudna esetleg javasolni valamit a problémámra vagy ez esetben a műtét lenne az egyedüli megoldás? Előre is köszönöm!